תודה והמון הערכה ל:
לרוז חיים
SOUND SYSTEM
יוצר מוזיקת רגאיי מגניבה
המלווה את הקליפים
של הטיולים ב"כיף בישראל".
תודה לגבריאל מאיר הלוי
על השיר "הללו הוא"
בקליפ פתיחה של
אתר כיף בישראל
איך שראיתי את "בארוד" הבנתי שהגעתי למקום ירושלמי אמיתי כמו שאני הכי אוהבת ואז פגשתי את בעלת המקום דניאלה....
כתובת: ירושלים, יפו 31 (חצר פיינגולד)
טלפון 02-6259081
שעות הפעילות:
ב - ה 17:00 - 01:00
ו - ש 17:00- 01:00
בשבתות בערב יש לעיתים, הופעות מוזיקת גז עולם וכו' – שווה להגיע.
מחיר - בינוני.
לפיס בוק של בארוד לחץ כאן.
לא כשר - פתוח בסופ"ש
בארוד היא מוסד ירושלמי, 20 שנה דניאלה לרר מארחת ומטפחת את אנשי הבוהמה הירושלמים, אוהבי המוזיקה. כולם מכירים את דניאלה והיא עושה כבוד לכולם.
דניאלה אומרת שהיא הראשונה שחיברה בין אוכל ביתי לבין אווירת בר והשילוב אצלה מגיע במסעדה שמזכירה גינה בבוסתן ספרדי של פעם.
כשתגיעו לבארוד תבינו על מה אני מדברת. בבקשה תמסרו לה דש חם ממני. אל תחפשו תמונה שלה בכתבה דניאלה לא מוכנה להצטלם.
בארוד ממוקמת ממש במרכז העיר ירושלים, בתוך חצר פינגולד שהיא פינה קסומה על רחוב יפו.
נפגשתי עם חברתי הטובה עדינה שחזרה ממסע ברחבי העולם ובארוד ספג את כל הסיפורים שלנו וחיבר אותנו לירושלים ולבית הישראלי שלנו באהבה. בארוד הוא מקום של מוזיקה, אומנות, חברויות ושיחות על החיים. כיף לגלות מקומות כאלה בירושלים.
אני אתחיל מהסוף, כי דניאלה אומרת שגם אם אתם רוצים קפה ומשהוא מתוק בארוד תארח אתכם בשמחה.
הסוטלאץ הוא קינוח ספרדי מעולה, דניאלה מספרת שבבית שלה היו מגישים אותו רק בשבועות, פלאפ אורז מעוטר עם טחינה, סילאן, חלבה ופיסטוקים. קינוח מרענן ומלטף כמו שעצירה למנוחה בירושלים צריכה להיות, יחד עם שתי כוסות תה ( או קפה) ואתם באווירה הנכונה.
פסטליטוס עם חמינדוס - מנה ידועה במטבח הספרדי, מאפה ממולא עם בשר טחון. פריך ונפלא. את הפסטליטוס מכינים במטבח של בארוד ביד , זוהיא מסורת של אלפי שנים ולכם הכיף ליהנות ממנה. לצידה הזמנו סלט עגבניות, וקובה מולא בלבנה. שלישיה טעימה שהולכת טוב ביחד. בנוסף אמליץ על הלבנה תוצרת בארוד שהיא פשוט נפלאה. יחד עם בירה מלכה שמגיע לירושלים מהגליל והחיים יפים.
הפפריקש הם נתחי בשר נימוחים מבושלים עם פלפלים בבישול ארוך ואיטי מוגשים עם פרה תפוחי אדמה, מנה שכיף לאכול כשקריר בירושלים.
מנת הספריבס היתה נפלאה בטעמים אסייתים מוגשת עם אורז, דניאלה אומרת שידיד יקר שלה היה מכין לה אותה כל פעם שנפגשו ויש בה זיכרונות הכי טובים שיש.
דניאלה גאה מאד במנות של בארוד לכל אחת מהן יש סיפור מהבית הספרדי בירושלים או מהחיים.
הרבה תיירים ואוהבי אוכל שמחים ליהנות בבארוד ממגוון המנות והטעמים.
בארוד חגגה 20 שנה – זמן אין סופי בירושלים.
כמעט כל שבת בערב יש הרכב מוזיקלי וזמרת ג'ז ושווה והתעדכן.
ישבתי עם דניאלה על הבר והיא שלפה עשרות תמונות של המסיבה שהיתה לרגל חגיגות ה20 שנה
כמה אנשים יפים, מטובי המסעדנים של ירושלים ותל אביב, מוזיקאים, הוגים ויוצרים.
על הקירות של בארוד עשרות יצירות (כולן מתנות דניאלה אומרת) מאומני ארץ ישראל.
מה משמעות השם אתם שואלים? כשדניאלה היתה ילדה בירושלים, העיר הרי בנויה על סלעים ועל מנת לבנות היה צורך לפוצץ ולישר. הפועלים שהיו מפוצצים את אבני הגיר, היו צועקים, בזמן הפיצוץ – בארוד!!!!
בארוד הוא הפיצוץ! שניתק את האבנים, הזיכרון של ירושלים הנבנית לאורך ילדותה נבחר לשם של המסעדה \ בר \ בית שלה.
דניאלה – אישה ירושלמית צנועה ואדירה המארחת בבארוד בנינוחות.
בואו לבארוד ותכירו אישה שיצרה הוויה ירושלמית, בית לאנשיה החולמים של ירושלים, שאוהבים את החופש להיות.
לסיכום: כיף בבארוד, האוכל טעים , ביתי וטרי. בואו ליהנות מפינה שפויה במרכז העיר. ותמסרו לדניאלה דש ממני זה ישמח אותה...