תודה והמון הערכה ל:
לרוז חיים
SOUND SYSTEM
יוצר מוזיקת רגאיי מגניבה
המלווה את הקליפים
של הטיולים ב"כיף בישראל".
תודה לגבריאל מאיר הלוי
על השיר "הללו הוא"
בקליפ פתיחה של
אתר כיף בישראל
מתחם הקבר ( על פי המסורת) של רחל הצדיקה אשת רבי עקיבא הוא מקום רוחני עם אווירה נפלאה.
מרגישים את הצניעות והענווה באוויר מול נופי הכנרת הנפתחים לפניכם. אתם מוזמנים לבקר, לשאת תפילה, להתחבר לנשמה, לאהבה, לפרגון ולהמשיך בדרככם עטופים באהבה של רחל זכרונה לברכה.
כיצד מגיעים: נוסעים על כביש 90 בתוך העיר טבריה, בשדרות אליעזר קפלן, (לכיוון בית הקברות הישן) פונים ימינה לרחוב השילוח ( עולים על ההר) לאחר 300 מ' תראו בקלות את בית האבן, זוהוא נקודת ציון קברה של רחל ז"ל. ( מצורפת מפה בסוף הכתבה).
שעות פתיחה: במשך היום, כל השבוע.
חינם : נהוג לתת תרומה.
לפני 2000 שנה לצד הכנרת, חיה עלמה צעירה ושמה רחל, ביתו של סוחר עשיר בשם "כלבא שבוע". לאביה היו עדרי כבשים ועיזים רבים ורועי צאן שהיו שומרים על רכושו הרב.
רועה צאן אחד תפס את עינה וליבה – איש פשוט, צנוע וטוב לב - שמו היה עקיבא.
נפלאה ומסתורית דרכה של האהבה – וליבה של רחל נקשרה בליבו של עקיבא, אהבתם היתה חזקה ואמיתית - וכשרחל באה לאביה וביקשה את ברכתו לנישואיה לעקיבא הוא כעס ואמר לה מפורשות – זה הוא או אני.
רחל עזבה את ביתה המרווח ויצאה לחיים קשי יום יחד עם עקיבא אהובה.
רחל ראתה את הנשמה של עקיבה, כמה חכם וצנוע הוא ועודדה אותו ללכת לבית המדרש וללמוד תורה.
בימים ההם בית המדרש היה האוניברסיטה הארצית. רק מעטים ויודעי דבר למדו את דברי השם חוקותיו ומצוותיו.
רחל הקריבה את טובת חייה וחייב בדלות קשה, על מנת שעקיבה יוכל להגשים את יעודו.
שתים עשרה שנה למד עקיבא בבית המדרש והקים לו דור של תלמידים וחכמים. כאשר חזר לעיר בתהלוכה גדולה ומכובדת עם כל תלמידיו סביבו, יצאה אליו רחל כשהיא מבוגרת ושמלתה בלויה. תלמידיו ניסו להרחיקה אך הוא נתן לה את כבודה באהבה ואמר בפה מלא: כל התורה שלי ולשלך, שלה הוא. בזכותה אני מי שאני. סיפור של אהבה, שמגשימה את היעוד של הנשמה.
עם השנים צבר רבי עקיבא הון ונתן לרחל את כל הטוב והשפע בעולם. מספרים כי אביה בא לקבל את הרב הגדול שהגיע לעיר, כשפגש אותו סיפר לו את קורות ביתו ושנישל אותה מביתו מפני שהלכה עם איש פשוט ושליבו כואב ומצר על כך. רבי עקיבא מתוודא בפניו שהוא האיש, כלבא שבוע מופתע ושמח ומעניק להם רכוש גדול אך עם זאת שובו של החומריות לא יצרה סוף טוב לסיפורינו, הרי את רבי עקיבא ורחל אשתו לא עיניין רכוש וחומריות. רק קדושת השם וחינוך העם היהודי לדורותיו היה לנגד עיניו.
התקופה של רבי עקיבא היתה תקופה קשה מאד לעם היהודי. לאחר 1000 שנות בית מקדש – הרומאים החריבו את ירושלים, העם היהודי נפגע קשות, רבי עקיבא החל ללמוד תורה בגיל 40 – בזכות אשתו שהתעקשה עליו. הוא אחד מחכמים הגדולים של העם היהודי לדורותיו. רבי עקיבא הוצא להורג על ידי הרומאים כעונש על שלימד תורה ברבים, הוא נלקח בשבי על ידי הרומאים ביום ה' בתשרי. הרומאים עינו אותו במסרקות ברזל, והוא היה מקבל עליו עול מלכות שמים וקורא את שמע, והאריך ב"אחד" עד צאת נשמתו.
היו לו חמשה תלמידים חשובים מוסרי תורתו, רבי מאיר רבי יהודה רבי יוסי רבי שמעון ורבי אלעזר בן שמוע. רבי עקיבא היה בקיא לא רק בהלכות אלא גם בהגות ובתורת הנסתר. כפי שרחל הקריבה את חייה עבורו הוא הקריב את חייו עבור אהבת השם.
לבאים לבקר הקבר רחל - ישנה ברכה אותה אומרים לצד קברה של רחל.
"יהי רצון מלפניך שבזכות הצדקת רחל ע"ה, אשת התנא הקדוש רבי עקיבא זיע"ה, אשר מסרה נפשה למען התורה הקדושה, שתשמע אל תפילותי ואל תחנוני, ותשמרני ביום ובלילה, בבית ובשדה, בעיר,ןמחוץ לעיר,מזיקים,מעין הרע, ומחלאים רעים, מכל מיני פרענויות המתרגשות ובאות לעולם, לי ולכל בני משפחתי, ובכלל כל עמך בית ישראל, ועשה נא בקשתי ברצון מלפניך ורפא את רוחי ונשמתי, ופרנסני פרנסה טובה ותצליחני בתורה ובמצוות ובעסקי, ובכל אשר אפנה אשכיל ואצליח, ותתנני לחן ולחסד ולרחמים בעיניך, ובעיני כל רואי, ותגמלני חסדים טובים, כי אתה שומע תפילת כל- פה, ברוך ה' לעולם אמן ואמן."
אמן.